At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.
Antal personer: 4 prs.
1 dyrekølle
Olie
2 pakker bacon i skiver
2 løg
Salt og peber
5 dl grønsagsbouillon
1/2 l fløde
Maizena
Fremgangsmåde:
Sauce:
Mens køllen står og trækker, laves saucen.
Servering:
Køllen udskæres i tynde skiver og serveres med en lækker salat eller waldorfsalat og råstegte eller nye kartofler.
Velbekomme!
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken