At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.
Antal personer: 4 prs.
Ca. 800 g filet fra råvildt
Grillspyd
Marinade:
2 spskf. olie
2 spskf. citronsaft
2 spskf. appelsinsaft
3 fed presset hvidløg
Salt, peber
Lidt hakket persille
Fremgangsmåde:
Servering:
Spyddene drysses med hakket persille og serveres med friske eller grillede grønsager eller en frisk salat, nye ristede kartofler og hvidløgsbrød.
Tips!
De udskårne, marinerede rygfileter er også fremragende, hvis de grilles hele uden spyddene og serveres skiveskårne.
Velbekomme!
Finn Kallesø Sørensen