Riffelbanen i Engelstrup.

25 års jubilæum

Riffelbanen i Engelstrup

 Den 1. maj 2020 er det 25 år siden, at den første skydning blev afviklet på skydebanen i Engelstrup.

 Banens tilblivelse kom i stand efter et langt sejt træk på mere end otte år. Fra starten var der lagt op til, at ”Skydecenter Engelstrup” skulle være et kæmpemæssigt omdrejningspunkt for skydning i Nordjylland. Centeret skulle indeholde en 200 m langdistance bane, 50 m kortbane, 25m pistolbane, hjortebane, Skeet, Trap og en jagtbane.
Et par år senere stod det klart, at opbakningen fra de implicerede var vigende, dels på grund af protester fra lokalområdet og dels økonomien, og Løgstør egnens Jagtforening stod nu alene med projektet. I første omgang forsøgte vi at få en eller anden form for lerdueskydning etableret på arealet, men det viste sig dog ret hurtigt, at pladsen var for trang, da der ikke måtte ske haglnedfald uden for arealet.

Efter dette blev der arbejdet på at lave en hjortebane, hvilket heller ikke var muligt pga. en regel om, at der ikke må være boliger bagved banen i en afstand ud til fem km. En riffelbane med faste skiver var der derimod lige netop plads til, og så var valget taget. Den 1. maj 1995 blev banen indviet, og var de efterfølgende år jagtforeningens samlingspunkt.

 Jeg vil i den forbindelse gerne rette en tak til de instruktører, der har virket på banen gennem tiden, de fleste af de nuværende har været med fra start og er fortsat grundstammen – folk der ikke siger nej .

  

Henrik Pedersen 

Hvis det ikke var for ”coronatider” skulle dagen jo være fejret, vi må se om ikke det kan ske på et senere tidspunkt.

 

 

Riffelbanens beliggenhed

© 2021 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/