Til denne vildtpostej er anvendt fuglelever og fuglebryst. Om det er fra duer, hønse- eller andefugle er lige godt, det er dog en fordel, at brystkødet er fra unge fugle, ellers bør det hakkes inden anvendelse. Mange jægere anvender ikke leveren fra nedlagt fuglevildt, men det er en skam, for det er faktisk en delikatesse og er velegnet for eksempel til postejer og paté. Har man ikke vildtfuglelever nok, kan man supplere med lidt kyllingelever. En vildtpostej er nem at lave og kan sagtens tilberedes dagen i forvejen og er anvendelig både som forret, natmad til det kolde bord eller blot til madpakken.
Antal personer: 4 prs.
1/2 kg hakket svinekød
500 g vildtfuglelever
300 g vildtfuglebryst uden ben
2 spskf. smør
3 tskf. salt
stk. tørrede knuste enebær
1/2 bundt fintsnittet purløg
1-2 fed hvidløg
1 dl rødvin
3 æg
100 g hakket rød peber
1 pk. bacon i tynde skiver
Fremgangsmåde:
Servering:
Postejen kan serveres både lun og kold,med groft rugbrød, hertil lidt surt, som kunne være asier, drueagurker, cornichoner eller pickles og eventuelt med lidt sky, og gerne med en øl og en dram til.
Postejen kan også serveres med lidt salat og flutes med et godt glas vin til.
Velbekomme!
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken